El Programa ‘Què fer quan apareix el càncer a la feina’ s’implanta amb èxit a la comarca amb l’impuls de la FECEC i PIMEC

El Programa ‘Què fer quan apareix el càncer a la feina’ s’implanta amb èxit a la comarca amb l’impuls de la FECEC i PIMEC

La primera valoració del Programa innovador: “Què fer quan apareix el càncer a la feina” iniciat com a prova pilot al Vallès Oriental al Gener 2017 es valora molt positivament, atenent ja les primeres demandes i treballant preventivament a les empreses.

cancer-feina-oncovalles-fecec-pimec-grancentre-granollers-3

La Federació Catalana d’Entitats Contra el Càncer (FECEC) i la micro, petita i mitjana empresa de Catalunya – PIMEC – van impulsar el gener 2017 el programa de suport a empresaris així com a autònoms i treballadors del Vallès Oriental, aquest inspirat en experiències al Regne Unit i Dinamarca, per fer front a un cas de càncer en el lloc de treball.

Alhora que s’han teixit aliances de col·laboració a la comarca amb hospitals, CAP’s, assessories laborals i associacions per donar a conèixer el programa amb el suport incondicional de la Fundació Oncovallès, que enguany celebra els seus 15 anys al territori.


“Què fer quan apareix el càncer a la feina” ofereix gratuïtament:

– Assessorament personal que atendrà individualment les demandes dels empresaris i treballadors del Vallès Oriental.

– Recursos de suport, pels empresaris, com “Un cop de mà en l’experiència del càncer a la feina” que facilitarà la gestió del procés de la malaltia i l’adaptació a les necessitats dels dos agents implicats – empresa i treballador-.

– Informació dels serveis de suport als treballadors afectats per la malaltia en els diferents moments del procés.

Com a responsable d’un negoci potser et planteges:
• Com gestionar una situació de càncer a la feina
• Amb quins recursos comptes per acompanyar-la
• Quines opcions tens a l’hora de prendre decisions

Com a empleat o empleada potser et planteges:
• Com relacionar-te amb l’empresa durant el tractament
• Quins aspectes tenir en compte un cop rebuda l’alta
• Com afavorir el teu retorn a la feina

Aquest és un programa de suport a empreses i treballadors creat per la FECEC per:
• Donar resposta a les necessitats d’informació i assessorament quan hi ha una situació de càncer
• Contribuir a evitar l’estigmatització de la malaltia del càncer en un entorn tant important com és la feina
• Millorar, en la mesura del possible, la reincorporació laboral després de la malaltia amb la col·laboració de tots

cancer-feina


A la Federació Catalana d’Entitats Contra el Càncer (FECEC) treballen des de l’any 2001 per millorar la qualitat de vida dels pacients amb càncer i el seu entorn. El seu coneixement amb persones afectades per la malaltia ajuda en aquesta situació per minimitzar l’impacte negatiu que comporta la malaltia, tant en l’organització com en el treballador afectat, a fi efecte de treure l’estigma que el relaciona, aportant un valor social a la cultura empresarial de la salut.

Actualment el programa ja compta amb el suport de 3 empreses que duen el segell d’empreses OncoCompromeses (indústries Tapla, l’Associació d’instal·ladors de electricitat, fontaneria, gas i afins del Vallès Oriental i Comas and Partners). Per tal de fer difusió del programa entre les persones diagnosticades de càncer, s’han adherit  els Hospitals de Granollers, Sant  Celoni i Mollet del Vallès i en especial l’equip del Servei d’Oncologia que cobreix els tres centres i també tots els Centres d’Atenció Primària de la comarca. Com també es comunica als responsables de les micro, petites i mitjana empresa amb el suport de les assessories laborals Perez-Sardà, Coll, els sindicats majoritaris (UGT i CCOO) que des de l’inici han donat suport a la iniciativa, les associacions de comerços i MC Mutual; essent també Gran Centre Granollers una via de comunicació i difusió per donar suport al programa.

S’han rebut suport econòmic, actualment compten amb uns 15.000€, que els permetran aportar al programa més ajuda per gestionar una situació de càncer a la feina; informant de quins recursos compten per acompanyar aquesta situació i quines opcions tenen a l’hora de prendre decisions.

Un programa que es va signar el passat mes de desembre 2016, es va posar en marxa al gener 2017 i que un cop rebuts els primers in-puts presenta un llarg recorregut!


Per més informació, consulta la web > www.juntscontraelcancer.cat