21 i 22/12 TORNA EL TIÓ SOLIDARI DE GRAN CENTRE A LA PLAÇA PERPINYÀ !.

21 i 22/12 TORNA EL TIÓ SOLIDARI DE GRAN CENTRE A LA PLAÇA PERPINYÀ !.

Durant 2 dies, Dissabte 21 i Diumenge 22 de desembre, fem cagar el TIÓ SOLIDARI de GRAN CENTRE GRANOLLERS a favor “EL XIPRER”

 

El Xiprer és una llar per l’acolliment i la dignitat de les persones més desfavorides. Al voltant del símbol de la taula s’alimenta el cos i l’ànima. Una experiència amorosa de rebre l’altre i acompanyar-lo,  per créixer junts, i fer d’aquesta societat un lloc més just.

Qui són?

El Xiprer va néixer com un projecte d’una Comunitat Cristiana i de Càrites Granollers l’any 1997 i ara aplega tot l’Arxiprestat de Granollers.
El fan possible els usuaris, les parròquies, els voluntaris, el col·laboradors, la ciutadania de Granollers, la comarca i tota la gent que s’hi adreça i cerca valors de fraternitat i justícia.
De una manera molt especial, des de l’any 2010, ens dóna el seu suport l’Associació Amics d’ El Xiprer, que amb una gran dosi d’il·lusió i entrega, està fent possible que el projecte d’ El Xiprer no s’aturi i s’expandeixi. El juliol de 2015 La Fundació el Xiprer Vallès Oriental neix de l’acord de la família Riera, fundadora de la casa d’acolliment El Xiprer, de Càritas Diocesana de Terrassa que aplega les 8 parròquies que participen del magatzem d’aliments, de l’Ajuntament de Granollers que sempre ha estat compromès en aquest projecte de ciutat, i de l’Associació Amics d’El Xiprer que dóna suport econòmic a través d’una xarxa de més de 800 socis que aporten una quota mensual pel manteniment de la Fundació. La Fundació és una entitat privada sense ànim de lucre que té el patrimoni, els rendiments i els recursos obtinguts afectats de forma permanent a la realització de les finalitats d’interès general previstes en els seus estatuts.

Què fan?

El Xiprer disposa de diferents serveis per a les persones:

MENJADOR és serveixen dos àpats a col·lectius diferents: L’Esmorzar: Adreçat a persones capacitades per a treballar però que no ho poden fer amb normalitat per raons documentals o bé per situacions personals de marginació. I el Dinar: Adreçat a persones incapacitades per a treballar i amb carències familiars i de relació.

SERVEI DE DUTXA: per a persones que no poden portar una bona higiene personal.

MAGATZEM D’ALIMENTS: adreçat a persones i famílies amb greus dificultats econòmiques derivades de problemes d’atur, de salut o d’insuficiència d’ingressos. La crisi econòmica actual ens ha abocat a una situació en que moltes persones i famílies tenen problemes per a resoldre les necessitats més bàsiques com són l’alimentació i l’habitatge.

PISOS D’ACOLLIDA: El Xiprer disposa d’una Xarxa de 5 pisos unifamiliars per facilitar l’accés a l’habitatge d’algunes persones o famílies amb dificultats derivades de situacions d’insuficiència d’ingressos, de malaltia o incapacitats i altres derivades dels problemes generats per la situació hipotecària de moltes persones.