UN NADAL SENSE TU – Conferència EL Repte de ser persona

UN NADAL SENSE TU – Conferència EL Repte de ser persona

UN NADAL SENSE TU amb Ricard Díaz Mallofre

La conferència del mes de desembre ha estat molt especial tant pel tema que es tractava com la solidaritat de les persones amb el Centre d’ acollida el Xiprer. Així mateix ha estat un super èxit d’assistència!

Abans d’escoltar al Ricard Díaz, els assistents van poder gaudir amb el deliciós caldo que oferia el Xiprer, la veu i música de la Neus i en Joan Lopez i la benvinguda de la nostra “Ganxeta”.

Un cop creada aquesta atmosfera, en Ricard ens explicà que hem d’aprendre a despendre i que la mort s’ha de naturalitzar. Viure i morir d’una forma saludable.

Moltes famílies suspenen els actes de Nadal per què algú ha marxat. Aquest fet no és motiu per no celebrar, es tracta de compartir i que la mort no sigui mai una cosa que tapi la vida. No ens ho podem permetre. L’ésser humà està preparat per viure encara que tu no hi siguis.

Hem d’intentar transformar el dolor en amor. El amor està en tu des de que neixes.

També hem de deixar participar als nens. Ells entenen molt bé la mort. Fer-ho natural. La mort significa marxar per a no tornar. En definitiva hem d’arribar a la maduresa i normalitzar el Nadal amb tu i sense tu.

Al finalitzar la xerrada es van poder cantar Nadales de nou de la mà de la Neus i Joan Lopez. I els voluntaris dels Amics del Xiprer explicaren el projecte a totes les persones interessades que es van acostar.

El llibre que el conferenciant ens va recomanar porta per títol: “Duelo y resilencia. Una guia para la reconstrucción emocional”

Més informació sobre Ricard Díaz a: https://gruptemps.org/

La propera conferència serà el dijous 23 de gener, a les 20:30h. amb el títol: “Meditació i silenci. Qui sóc més enllà de la ment?”, en Swami Satyananda Sarawasti compartirà amb tots nosaltres la seva saviesa.

Us hi esperem!