EL TAROT I LA SEVA DIMENSIÓ ARTÍSTICA AMB NÚRIA PUJOLÀS

EL TAROT I LA SEVA DIMENSIÓ ARTÍSTICA AMB NÚRIA PUJOLÀS

Ahir dijous 20 de juny es va celebrar la darrera conferència del 16è Cicle de Mes enllà del repte de ser persona. El títol d’aquesta: El tarot i la seva dimensió artística va atraure a prop de 90 persones a la Sala Tarafa de Granollers.

Una molt interessant xerrada on la ponent, Núria Pujolàs acompanyada dels seus col·laboradors: Pep Tort, Miquel Santaeulàlia, va retre un homenatge a la seva amiga Teresa Domènech, escriptora i bona lectora i amant de les cartes, sobretot del Tarot de Marsella.

Desprès de la seva mort, la Núria va quedar molt afectada, però els hi quedaven moltes coses pendents… escriure un llibre, recitals, tallers d’escriptura i el joc del tarot. En Miquel i en Pep explicaren com s’havien portar a terme l’escriptura dels llibres i el disseny de les cartes.

 

La xerrada va comptar amb la interacció dels assistents, doncs a l’entrada la Núria va demanar que agafessin una carta del tarot a l’atzar. Cadascú va tenir una sensació al descobrir la carta. Aquesta és la verdadera sensació de mirall, cada persona pot llegir el que li diuen les cartes.

 

A continuació ens explicà, des de la seva visió poètica i visual, sense predicció, el significat dels 22 arcans majors (cartes del Tarot) i la seva  correspondència literària. El tarot juga amb les paraules. Sempre Suma, mai Resta. És sagrat com qualsevol forma d’art.

 

Al finalitzar la conferència es va fer una petita lectura del tarot a qui ho va desitjar així com el sorteig d’un dels llibres de la Núria i un joc de cartes del Tarot dissenyat per la Núria, amb els textos de la Teresa i fotos d’en Pep Tort.

Donem les gràcies a la Núria per aquesta experiència tant captivadora, sorprenent i reveladora…

 

Les conferències tornen a l’octubre!!

 

Molt bon estiu i moltes gràcies per la vostra confiança!