Resum Conferència Gerard Porredon . “FOCUSING”

Resum Conferència Gerard Porredon . “FOCUSING”

Gairebé un centenar de persones van poder gaudir de la xerrada d’en Gerard Porredon, dins del cicle del Repte, el passat dijous 25 d’abril.

En aquesta ocasió, el FOCUSING va ser el tema tractat. En Gerard va basar-se en la seva pròpia experiència personal per explicar als assistents en què consisteix aquesta aportació del filòsof i psicoterapeuta Eugene Gendlin.

Desprès de patir un accident de cotxe amb la seva família en Gerard va descobrir que escoltant el seu cos, posant atenció al que senties s’arribava a un consol i sensacions físiques de les nostres experiències.

Els treballs d’en Gendlin i en Karl Rogers amb les persones que van viure la guerra de Vietnam van posar en manifest que les persones que no feien una revisió interna no reaccionaven d’igual manera i el procés de teràpia era més llarg.

Si es sap el que el teu “jo” necessita potencies el seu creixement i amb un entorn d’empatia, autenticitat i acceptació incondicional es desplega tot el teu potencial.

A partir d’aquest moment, en Gerard ens va oferir un tast del que era el Focusing (donar el suficient temps i pausa a escoltar el teu cos).

El cos xiuxiueja fins que crida. Crida quan fa molt de temps que no l’escoltes i el crit es converteix en MALALTIA.

 

 

El llibre sortejat i recomanat en aquesta ocasió pel conferenciant va ser NARCISO Y GOLMUNDO, de l’escriptor Hermann Hesse.