CICLE DE CONFERÈNCIES

CICLE DE CONFERÈNCIES

“Més enllà del repte de ser persona”

Conferències de creixement personal destinades a la ciutadania.

 

Amb el compromís per la CIUTAT, la CULTURA, el COMERÇ i la SOLIDARITAT i amb la missió de “recuperar la ciutat per les persones”, fa 15 anys vam assumir el repte d’organitzar un cicle de conferències: “El repte de ser persona, avui” gestionant xerrades per als + de 150 assistents per sessió.

 

Conferències “El Repte de ser persona” 2021

 

Ment,
Meditació i Silenci.
Swami Satyananda

21 / 10 / 2021 – 20:30
Sala Tarafa

Som conscients de fins a quin punt l’estat de la nostra ment condiciona la manera com veiem el món i a nosaltres mateixos? En aquesta trobada ens acostarem a la tradició del ioga i la meditació, un antic camí d’autoconeixement per descobrir com viure una vida en plenitud, lliures dels condicionaments de la ment. Una pràctica guiada de meditació ens ajudarà a apropar-nos als espais interiors de silenci necessaris en aquest procés.

 

Swami Satyananda Saraswasti és monjo i mestre hindú. Especialista en la filosofia de l’advaita vedãnta, el shivaisme del Caixmir i la filosofia del ioga. Ha viscut la major part de la seva vida a l’Índia dedicat a l’estudi i la pràctica de l’hinduisme. Des de l’any 2009 resideix a Catalunya, on ha fundat l’associació Advaitavidya. És autor de L’hinduisme (2012), Mauna. L’ensenyança del Silenci (2018) i Viveka. El discernimiento entre lo real y lo no real / Vairagya. El desapego (2018), S dhan , el camí a la plenitud (2021) entre d’altres. www.advaitavidya.orghttps://www.facebook.com/Advaitavidya

 

 

Gestalt i vida,
eines pel canvi.
Nuria Remus

18 / 11 / 2021- 20:30
Sala Tarafa

L’aquí i ara: conrear avui el que vull recollir més endavant.Per a poder prendre decisions encertades en l’Aquí i Ara necessitem claredat per a prendre consciència del que hi ha. La Gestalt ofereix valuoses eines per a poder caminar cap a la vida, cap al món, amb la confiança que podrem gestionar el que ens va arribant i prenent les millors decisions per al nostre desenvolupament i el nostre benestar. Pot ser que a vegades no ens adonem, o no estiguem prou desperts o connectats, entrant en jocs de repetició i de dolor que ens portin conseqüències nocives. En aquest cas, la vida sempre ens donarà una altra oportunitat d’aprenentatge. L’aprenentatge és sanació: si aprenc, la meva història canvia.

 

Nuria Remus Conchillo, Directora de Espaipertu Institut. La seva orientació terapèutica és d’origen humanístic on s’inclouen la Terapia Gestalt, Constel.lacions Familiars, Terapia Sistèmica, Eneagrama, Registres Akàstics i Regresions entre moltes altres formacions, especialitats i mestries. www.espaipertu.com

 

 


El Perdó: una ocasió per deixar anar… i fer lloc.

Gerard Porredón

16 /12 / 2021 – 20:30

Sala Tarafa

 

Serà un espai i un temps de reflexió i experiència sobre el perdó, a un mateix i als altres. Quan el perdó no es dóna, el procés de la vida s’atura i llavors apareix el ressentiment, el remordiment o la culpa. Que no descansen. Com diu el proverbi berber: “Tot dorm, excepte el ressentiment i l’aigua”. Però, qui sóc jo? Sóc només aquell qui va tenir el desencert, o que va viure i patir aquell episodi? Si me n’adono que sóc més que aquell dolor, puc fer un pas per deixar-lo anar. Obrint així una escletxa per on el procés de la vida continua. “Deixar caure la fulla és el que engendra silenciós… un nou temps, un nou cicle, un nou naixement”.

Gerard Porredon Mas, Terapeuta i Formador Humanista (Gestalt i Focusing) / gerardporredon.tumblr.com

 

 

 

Com fer que el cor
condueixi el cervell:
COHERÈNCIA CARDÍACA
Guillem Diaz

20 / 01 / 2022 – 20:30
Sala Tarafa

Un entorn complicat i els nostres pensaments recurrents generen situacions, dominades per cervell, que activen un cicle pensament-emoció-acció-reacció que perjudica el nostre cor i, en conseqüència, tot el nostre organisme. Hi ha moltes evidències científiques que aquesta situació, quan es perllonga, provoca malalties físiques i mentals. La pandèmia, a més, ha intensificat, generalitzat i cronificat aquest problema. Què passaria si fóssim capaços de fer que el nostre cor fos el vehicle que condueix el cervell i que regula els nostres pensaments recurrents? Sabeu que el cor té 40.000 neutines (una mena de neurones específiques del cor) i que emet el camp electromagnètic més potent del cos? Sabeu que el 80% de la informació va del cor al cervell i només el 20% del cervell al cor? Darrera aquestes evidències hi ha la coherència cardíaca i els seus beneficiosos efectes sobre la Salut, en majúscules, tant física com mental.

 

Guillem Diaz Falo, Facilitador, Formador, Escriptor, Màster en Neuroeducació Avançada / www.axisvalores.com

 

 

 

Un camí cap a la pau interior.

Teresa Pagès Entrena

24 / 02 / 2022 – 20:30
Sala Tarafa

Aquesta és una invitació a caminar junts experiències de vida i descobrir nous paisatges interns on connectar i habitar el teu propi centre. Una proposta per tenir una nova mirada, més tranquil·la i sàvia, d’allò que et fa viure en conflicte les relacions, la salut o el sentit de vida. Farem alguna pràctica amb l’esperança que t’ajudi a trobar respostes. I és que sols quan existeix una veritable connexió amb la nostra Essència, la Pau interior i l’Harmonia exterior esdevenen companyes inseparables de les nostres vides.

Teresa Pagès Entrena, cercadora de la Pau Interior. Terapeuta que, bevent del seu passat en consultoria hospitalària, gestió empresarial i medicina tradicional xinesa, utilitza la seva condició de canal espiritual per crear el Mètode Wannaji: eina d’acompanyament en la resolució del conflicte personal i el retrobament de la salut.

 

 

 

Eines per la teva vida quotidiana

Roser Olivé Benages

24 / 03 / 2022 – 20:30
Sala Tarafa

Seguint la metàfora de la vida com un jardí, explorarem les diferents àrees que la componen: Com estan les nostres “plantes”? Quines són les més importants? Què requereix cadascuna d’elles?

Parlarem de la salut, la família, les relacions socials, la professió… i de les petites i grans dificultats que tots podem travessar, aportant eines i coneixements psicològics per tenir una vida plena.

Roser Olivé Benages. Psicòloga, màster en psicologia clínica i de la salut.

 

 

Core Dance: Consciència corporal, emocional i energètica mitjançant el moviment.

Ivana navarro

21 / 04 / 2022 – 20:30
Sala Tarafa

Proposem una sessió pràctica de Core Dance, un sistema energètic, senzill i divertit, que mitjançant el moviment ens acompanya a endinsar-nos a un treball profund de connexió i integració a traves del cos: tonifica, allibera tensions, millora la postura i la coordinació física, mental i emocional i omple d’alegria el cos i la ment.

S’ inspira en arts, danses i tècniques orientals i occidentals, antigues i contemporànies. Es un mètode elaborat a partir del coneixement ancestral, on la base dels seus moviments es la coordinació que té l’origen al centre del cos.

Treballa sobre l’aspecte lluminós i regeneratiu de cada cèl·lula de l’organisme, eliminant vells esquemes que solen tenir l’energia del cos bloquejada.

Ivana Navarro es la creadora del mètode Core Dance.Facilitadora i formadora de txikung, taitxí i altres tècniques de consciència corporal i emocional. Kinesiòloga especialitzada en alliberar emocions atrapades. Promotora i guia de Caminades Sentides-Connecta Cor. http://coredance.es / http://connectacor.com

 

Els territoris de l’ànima

Xavier Guix

26 / 05 / 2022 – 20:30
Sala Tarafa

Canta en Bob Dylan allò de: “Per quants camins l’home haurà de passar, abans que arribi a ser algú…això amic meu només ho sap el vent; Escolta la resposta dins del vent”. Com ho podem fer per escoltar la resposta? Quins territoris de l’ànima caldrà conquerir per esdevenir l’ésser que som?

Xavier Guix, psicòleg i facilitador de procesos d’autoconeixement, Psicoespiritualitat, formació i conferenciant. https://xavierguix.com / https://espaisinaptic.com/

 

 

 

Cal·listènia: entrenament físic i mental com a activador de la teva salut i benestar
David Mayorgas

16 / 06 / 2022 – 20:30
Sala Tarafa
Avui dia vivim envoltats de comoditats: ens movem menys, no exercitem la força, la respiració s’alenteix i el cor tendeix a bategar a mínims: cos i ment se’n ressenten, i com a conseqüència baixa la nostra vitalitat i autoestima, puja el sobrepès i l’estrès, així com els dolors articulars. A mes pot aparèixer el perill de l’ansietat i de la depressió. Fins i tot, hem normalitzat haver de medicar-nos per aconseguir una vida sense dolor i ansietat.

Desenvoluparem la metodologia IMPULSA, que et portarà a practicar exercici de manera efectiva, d’acord amb unes pautes de freqüència i de durada orientades a assolir resultats sostenibles, a generar hàbits de vida saludable, així com a socialitzar-nos i a connectar-nos amb la naturalesa.

David Mayorgas García és assessor en vida saludable per a empreses i particulars, entrenador personal i fundador de IMPULSA EN FORMA (www.impulsaenforma.com). Organitza tallers i conferències per divulgar els beneficis de l’exercici físic regular realitzat en plena naturalesa: Qualsevol persona, a qualsevol edat, pot millorar la seva condició física, la seva salut mental i emocional.

HORARI

De 20:30 a 22h

UBICACIÓ

SALA FRANCESC TARAFA de Granollers Carrer de Corró, 47

DATES

Des de 2002 es realitza una conferència mensual, d’Octubre a Juny, coincidint amb el 3r Dijous de cada mes

Tags
conferencies