OPEN NIGHT GRANOLLERS 2017 & CAVA TORELLÓ

OPEN NIGHT GRANOLLERS 2017 & CAVA TORELLÓ

En la 6ª edició de l’OPEN NIGHT ens acompanya i apadrina CAVA TORELLÓ, una empresa de renom que comparteix els VALORS que ens diferencien i ens caracteritzen: l’EXCEL·LÈNCIA, la QUALITAT, el TALENT, el SERVEI, el TRACTE, la PROXIMITAT, la TRADICIÓ, la COLLITA PRÒPIA, la SINGULARITAT, … entre molts més.

Tots els vins i caves del celler tenen el seu origen en les vinyes de Can Martí, finca que pertany a la família Torelló des de 1395 i que ocupa 135 Ha. a la comarca del Alt Penedès, en les quals es conreen en producció ecològica certificada les varietats de raïm blanc; Xarel·lo, Macabeo, Parellada, Chardonnay, Subirat Parent, Muscat i les tintes Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Syrah i Garnacha. Els sòls de la finca Can Martí s’han format a partir de sediments provinents del Massís del Garraf dipositats fa milers d’anys. Una de les característiques més destacades dels sòls de la finca és la presència d’acumulacions de carbonat càlcic.

cava_torello_open_night_granollers_1 (Copiar)

El pas de l’aigua de pluja a través del sòl, dissol els carbonats presents i els arrossega fins a certa profunditat. La repetició continuada d’aquest procés acaba produint acumulacions. Quan aquestes es fan massives, al cap de milers d’anys, es cimenten i formen una capa dura que es denomina horitzó petrocàlcic. Aquesta capa dura limita la disponibilitat d’aigua de la vinya i la producció, però és un factor que dóna qualitat al raïm. Aquests tipus de sòls de la finca Can Martí tenen milers d’anys d’edat i unes característiques especials per a la producció de raïm de qualitat. Per tant, són un patrimoni natural i un valor de producció a preservar. A la finca es conserven dues masies medievals, Can Martí de Dalt i Can Martí de Baix, seu dels cellers i on se situen les instal·lacions.

cava_torello_open_night_granollers_2 (Copiar)

Cada varietat de raïm collit a mà i, al punt òptim de maduració, es transporta ràpidament fins a les premses per evitar la seva oxidació arribant els raïms sencers i en perfectes condicions. Previ pas de tot el raïm per la taula de selecció, es realitza per separat el premsatge de cada varietat, suaument, aprofitant solament la primera premsada, el “most flor”, que, amb una acurada vinificació, donarà com a resultat excel·lents vins blancs, rosats i negres. Recentment s’ha incorporat a les premses la tecnologia Inertys que protegeix al most de l’oxidació durant la fase del premsatge del raïm.

Torelló solament elabora caves Reserva (amb més de 15 mesos de criança), i Gran Reserva (amb més de 30 mesos de criança), segons la normativa del Consell Regulador del Cava, Vins acollits a la D.O. Penedès i oli d’oliva verge extra. Els vins i caves Torelló s’elaboren amb exigència i passió, i es troben en les millors botigues especialitzades, en els restaurants de qualitat i en les seccions gourmet dels grans magatzems d’Espanya; essent exportats a 22 països.

El Cava escollit per l’esdeveniment serà el Torelló Brut Nature Gran Reserva 2010, elaborat amb les varietats macabeu, xarel·lo i parellada de la Finca Can Martí; amb una criança mínima de 5 any en ampolla. Té 92 punts Parker i 91 a la Guía Peñín 2017.

Per a més informació visiteu > www.torello.com i seguiu-los a > www.facebook.com/torellocava | www.torello.com/blog  | @Cavastorello