OBRINT EL COR PER A CELEBRAR LA VIDA amb Núria Remus, darrera conferència del 14è cicle de “El repte de ser persona”

OBRINT EL COR PER A CELEBRAR LA VIDA amb Núria Remus, darrera conferència del 14è cicle de “El repte de ser persona”

OBRINT EL COR PER A CELEBRAR LA VIDA

NÚRIA REMUS

Fundadora i Directora del Centre de Teràpia Gestalt Espaipertu

Coneix-la a: www.espaipertu.com


En aquesta darrera conferència del 14è cicle de “Més enllà del Repte de ser persona” es va realitzar el passat Dijous, 15 de Juny a la Sala Tarafa de Granollers. La qual es va iniciar amb una meditació guiada impartida per la ponent, en la qual varem: trobar la pau interna, observant el nostre cos i escoltant els nostres pensaments. Respirant des del cor, intentant deixar anar les preses diàries i aquest “run-run” interior.

Durant aquesta meditació, es repartiren entre els assistents una pedreta a mode de símil de la nostra vida.

Reflexionant en base a diferents preguntes: Hi ha pau a dintre meu? Estic tranquil/a amb mi? I amb els altres?

La conferència va continuar amb l’explicació dels passos per obrir el cor:

1. Confia en la saviesa del teu cos al expressar-se. Si estàs emprant una conducta que et posa en perill, el teu cos t’avisa.

– Inquietud física o emocional > Compte!

– Comoditat i pau > Vas per bon camí.

2. Viu el present, no podem canviar a cada instant, cal mantenir l’atenció!

3. Dedica temps al silenci com a meditar, posa atenció a la teva vida interior perquè puguis guiar-te per la teva intuïció.

4. Renuncia a la teva necessitat d’aprovació externa. Si un està en pau amb el que fa, tot està bé. Cal cercar la seguretat i la pròpia aprovació per a poder-se entregar a fora, des del cor.

5. Quan et descobreixis reaccionant davant el teu empipament o judici davant de qualsevol persona o circumstància, recorda que sols estàs lluitant amb tu mateix; doncs el món extern és un mirall del món intern.

6. L’ànima no jutja ni acusa, és respectuosa i s’expressa a través del cor. Al jutjar t’apartes del cor i del procés d’aprendre a estimar. Amb el cor tancat no podem veure ni estimar. La ment jutja i el cor accepta. Obrir el cor és tenir la capacitat d’acceptar, respectar i estimar.

7. L’obertura del cor és un treball d’anar cap a un mateix. Acceptar-se, cuidar-se, no exigir-se, perdonar-se, cultivar la pau interior per a poder donar el millor de cadascú en aquest món. Compromet-te profundament amb tu mateix, treballar per a una millor salut tant per tu beneficia com també pels altres.

cor


… ens retrobem al mes d’octubre amb: nous ponents, + motivació i + repte!