Exposició “ARTDRIPPING” de MARK RIOS a Granollers

Exposició “ARTDRIPPING” de MARK RIOS a Granollers

Mark Ríos, artista barceloní nascut el 1987, tota la seva vida ha tingut la necessitat d’expressar-se a través del dibuix, de la pintura, de l’art … Va cursar els estudis de batxillerat artístic a l’escola Frederic Mistral de Barcelona per, posteriorment, matricular-se a l’Escola de Disseny ESDI on va encaminar la seva carrera cap al disseny de moda. En 2011 i amb la col·laboració d’un altre soci va crear la marca de roba i complements Jelemme by Mark Rios, on va dissenyar col·leccions fins a finals de 2013, moment en què va decidir detenir aquest camí i emprendre el camí de l’art pur i dur. La necessitat d’un canvi el va portar a explorar la pintura per si mateix, a sortir de la zona de confort i experimentar amb noves tècniques … buscava que el seu estil fos únic per l’i identificable pels altres.

Va dedicar un estiu a aquesta exploració, però malgrat la pressió familiar i les seves pròpies ganes no va ser fàcil donar amb alguna cosa que li sorprengués i li enganxés. Un somni el va arrencar de la letargia, es va veure a si mateix pintant uns quadres sense tela, solament la pintura suspesa en l’aire, l’aparença és bastant semblada als quals finalment va dur a terme. En despertar va buscar ajuda en la influència de Polock, així com en la seva pròpia exploració, arribant a desenvolupar la tècnica del dripping.

Actualment està exposant en galeries en les quals està tenint més que una notable acceptació per part del públic, a més d’oferir al visitant, una performance en directe on poder gaudir de l’espectacle de la seva tècnica. Es pot trobar el seu treball repartit per tendes de moda, hotels i restaurants.

mark-rios

La història de l’art està feta de petites decisions, però que canvien completament el curs d’aquesta. Un bon dia decideixes abandonar el cavallet i pintar directament en el sòl, i no solament això, abandones també els pinzells i decideixes abocar directament la pintura sobre la tela (de vegades a gotes, unes altres deixant que es formi un fil que permet un dibuix continu o a estones, esquitxant enèrgicament la superfície). És aquí on succeeix, l’acció de pintar es converteix en objecte d’art. I tot per un simple canvi de postura: d’estar enfront del llenç a estar damunt d’ell.

L’ARTISTA I LA TÈCNICA

L’artista utilitza una tècnica de pintura, desenvolupada per l’alemany Max Ernst, anomenada “dripping”, i donada a conèixer per Jackson Pollock, que consistia bàsicament en esquitxar gotes de tinta en les seves teles de proporcions exageradament grans col·locades en el sòl, formant així traços i formes harmonioses que semblen ballar juntes i entrellaçades.

Mark, mogut per la necessitat de donar forma concreta a aquests traços, i no perdre’s en l’univers abstracte que Pollock, es decanta per la figuració. Les línies i taques a poc a poc van cobrant vida, siluetes, parts de cossos nus, rostres suplicant ser vistos se’ns apareixen entre els traços espontanis i aparentment descontrolats.

Si analitzem bé, la bellesa de les obres de Mark resideix en el simplisme de les mateixes. Aquesta profunda sorpresa en veure que els seus traços, els seus moviments, desapareixen sense deixar rastre del “com” ja que el líquid s’unifica, s’asseca, i queda un volum sòlid i únic.

 mark-rios3  mark-rios2

** PORTFOLIO COMERCIAL 2016

El projecte de l’artista estarà exposat aquest mes al local 34 de la Porxada de Granollers.

mark-rios-granollers

La inauguració serà el Divendres 02-09 a les 20 h i comptarà amb la presència de Mark Rios, que realitzarà una obra en directe amb l’ajuda d’una model, on no faltarà la música de jazz en directe. I l’exposició es podrà visitar, de Dimarts a Dissabte de les 17.30 a 20.30h fins el 24 de Setembre.

Organitza: Pam desis  | Col·labora: Gran Centre Granollers

  grancentregranollerspamdesis