LA SOLIDARITAT DE GRAN CENTRE AMB ELS AMICS DE LA GENT GRAN DE LA MA DE L’OBRA SOCIAL “LA CAIXA”

LA SOLIDARITAT DE GRAN CENTRE AMB ELS AMICS DE LA GENT GRAN DE LA MA DE L’OBRA SOCIAL “LA CAIXA”

 

 

Dissabte 8/12 es va donar veu a la Campanya Solidaria impulsada per GRAN CENTRE GRANOLLERS

 


El passat dissabte dia 8 de desembre de 2018, va tenir lloc a la plaça Plaça Maluquer i Salvador la presentació de la campanya solidaria impulsada per Gran Centre Granollers amb el suport de l’Obra Social “la caixa” en favor de la Fundació privada Amics de la gent gran. La presentació va córrer a càrrec de Albert Quiles director de la Fundació privada Amics de la gent gran, Laura Sabatés com a presidenta de l’associació de comerç i serveis Gran Centre Granollers i Anna Termes directora de la oficina 9 de Caixabank i en representació de l’Obra social “la Caixa”.

Albert Quiles va destacar la tasca de la fundació, que per cert el passat 30 de novembre va rebre el premi Tatiana Sisquella de la mà d’Antoni Basses i Joan María Pou.

Amics de la Gent Gran és una fundació de voluntariat que lluita contra la soledat i la marginació social de les persones gran, mitjançant l’acció de voluntàries i voluntaris que les acompanyen i la sensibilització de la societat. Durant el passat 2017 ha donat suport a 1.626 persones grans, gràcies a la tasca desinteressada de 1.744 persones voluntàries i l’ajuda de 3.900 persones sòcies i donants. Aquesta acció social es desenvolupa a 34 municipis arreu de Catalunya. Tasca per la qual va ser igualment guardonada amb la Creu de Sant Jordi 2012.

Amics de la Gent Gran organitza 19 Dinars de Nadal solidaris a 16 ciutats de Catalunya, amb la participació de prop de 600 persones grans convidades, i acompanyades per persones voluntàries que els donen suport durant l’any.

L’any vinent, a la ciutat de Granollers, farà 5 anys que vam començar a impulsar els diferents projectes de l’entitat  treballant de forma comunitària i territorialitzada amb tots els agents de la ciutat que ja treballaven vers la soledat i en l’àmbit de les persones grans.

Albert Quiles també va destacar la falta d’un número de telefon on es puguin dirigir aquells avis o àvies que pateixen algun tipus d’abús, fet que equipararía un col·lectiu moltes vegades oblidat que en molts casos no té on acudir en cas de rebre algun tipus de maltractament.

Laura Sabatés va destacar l’importància, i el compromís que té l’Associació Gran Centre en revertir cada any en forma d’accions solidaridàries el compromís rebut per part de la ciutat i les seves persones. Aquest any ens hem recordat dels mes grans de la casa d’aquells que ens han ajudat a arribar on som avui i que de ben segur arribarem algun dia. Es per això que un any més destinarem un percentatge de les compres fetes mitjançant la targeta Gran Centre a la causa dels mes grans. Per la seva part va agrair la col·laboració, suport i implicació que ha tingut sempre l’Obra social “la Caixa” a Gran Centre. Per la seva part Anna Termes de l’Obra social “la Caixa” va destacar el treball que realitza la fundació per impulsar programes transformadors de cara a millorar la qualitat de vida dels col·lectius més necessitats.

Aquesta jornada on vam poder tornar a veure a la nostra estimada Ganxeta va ser dinamitzada amb jocs de taula per a totes les edats de la mà de Homoludicus de Granollers que una vegada més, i en aquest cas més que mai, va unir a grans i petits al voltant de la mateixa taula per gaudir d’un temps de joc plegats.