JORNADA SOBRE LA NOVA LLEI DE COMERÇ a Granollers

JORNADA SOBRE LA NOVA LLEI DE COMERÇ a Granollers

JORNADA SOBRE LA NOVA LLEI DE COMERÇ a Granollers

 

El Parlament de Catalunya va aprovar la nova Llei de Comerç, Serveis i FiresLlei 18/2017, d’1 d’agost -, amb l’objectiu de refermar i alhora actualitzar la normativa de comerç davant les noves necessitats i reptes del sector.

Per tal de conèixer els principals canvis i impactes respecte a la normativa anterior es va celebrar el passat Dimecres, 20 de juny, una Jornada sobre la nova Llei de Comerç a la Sala d’actes del Museu de Granollers; organitzada per l’Associació Catalana de Municipis i la Direcció General de Comerç de la Generalitat de Catalunya.

Amb el següent Programa:

09:45h                 Acreditacions
10:00 h                Benvinguda i presentació de la jornada

Marc Pifarré, secretari general ACM
Montserrat Vilalta, 
directora General de Comerç

10:10h                 “La nova llei de comerç, serveis i fires”

Joan Rossinyol, cap de l’Àrea Jurídica 
Jesús Martínez
, cap del Servei d’Ordenació de la Distribució Comercial

jornada-comerç-grancentre-granollers-3

12:00h                Pausa – Cafè

12:15h                “Nous reptes per a l’enfortiment del comerç”

Oriol Cesena, director acadèmic del postgrau en Espais comercials urbans de la UdG

12:45h                Taula rodona: “Els nous reptes del comerç a debat”

Salva Vendrell,    President de la Fundació Barcelona Comerç
Estanis Vayreda
, Regidor de Promoció de la ciutat, Comerç i Turisme de l’Ajuntament d’Olot
Laura Sabatés
,     Presidenta de l’associació de comerciants Gran Centre de Granollers
Modera:  Andrea Canelo
, Regidora de promoció econòmica de l’Ajuntament de Granollers

jornada-comerç-grancentre-granollers-1-ok

13:45h                Torn de debat i conclusions


L’ACM, Associació Catalana de Municipis, i la Direcció General de Comerç de la Generalitat de Catalunya uneixen esforços per tal d’explicar per tot el territori el contingut de la nova llei de comerç, serveis i fires. Així doncs, amb 4 sessions per cada una de les demarcacions del país (Girona, Tarragona, Lleida i Granollers) s’ha pretés clarificar els aspectes que poden generar més dubtes en l’aplicació de la llei tan per a tècnics com a electes de comerç i de promoció econòmica municipal, comarcal i provincial. Els tècnics de la Direcció General de Comerç de la Generalitat de Catalunya seran els encarregats d’impartir aquesta formació.

D’altra banda, per tal d’arrodonir la convocatòria i la compartició de coneixements en matèria de comerç, ha preparat una segona part dirigida a subministrar continguts i estratègia sobre la dinamització comercial que ofereix l’administració local. En primera instància amb una ponència per tal d’aprofundir en els reptes i oportunitats. I, finalment, en consonància amb la ponència s’exposaran exemples de bones pràctiques en comerç de la mà de l’Ajuntament d’Olot, de la Fundació Barcelona Comerç i el Gran Centre de Granollers.


 

Taula rodona:

Els nous reptes del comerç a debat

 

Salva Vendrell, President de la Fundació Barcelona Comerç

Va comentar que cal fomentar l’associacionisme per afavorir el comerç urbà, local i de proximitat; en el cas de Barcelona treballen creant sinergies amb el Turisme, la Cultura i l’Oci. Volent treure l’estigma turístic i treballant amb la problemàtica del “TOP MANTA”. L’objectiu principal és integrar la ciutat en la defensa del Comerç, alhora quer cal professionalitzar i digitalitzar el sector.

Laura Sabatés, Presidenta de l’associació de comerciants Gran Centre de Granollers

Va esmentar que l’associació va néixer el 1995 amb la idea visionaria de treballar a la ciutat com a COMERÇ IMPLICAT, treballant amb entitats i col·laboradors per un WIN TO WIN. Referma els 4 pilars de l’associació: CIUTAT, CULTURA, COMERÇ I SOLIDARITAT amb la visió d’un model comercial amable per les persones i amb la mirada posada de portes en fora.

Ja en són 20 anys els anys i trajectòria de GRAN CENTRE, en aquest temps han lluitat per peatonalitzat el centre, han afegit mobiliari urbà amb les cadires de boga i treballen sempre pels valors que els caracteritzen amb la perspectiva de fer xarxa i buscar sinergies amb el teixit de Granollers. Han professionalitzat l’estructura i disposen d’una junta molt activa. No parlen de comprar, doncs no podem competir amb les grans franquícies, és per això que busquen un a + a + per anar guanyant en visibilitat i diferenciar-se dels altres territoris.

Actualment, miren el futur amb una FORMACIÓ IN COMPANY, personalitza pels socis, amb el suport de l’Ajuntament de Granollers; doncs volen créixer junts! disposant d’una web renovada i treballant la marca online. Alhora que formen part de la FUNDACIÓ COMERÇ CIUTADÀ amb la visió d’obrir fronteres i establir llaços amb les ciutat veïnes, a més d’ampliar les activitats i buscar cada cop més les empreses de serveis; al ser el nou motor de les ciutats.

Estanis Vayreda, Regidor de Promoció de la ciutat, Comerç i Turisme de l’Ajuntament d’Olot

va plantejar que els territoris no es poden comparar, cada una ha de buscar la seva particularitat i potenciar-la. Els sectors comercials patiren una forta crisis econòmica i amb aquesta ells van treballar per: (1) buscar una estratègia de ciutat consensuada i compartida, (2) detectar l’oportunitat i la demanda, en el seu cas la Natura pels volcans i la gastronomia pel bon menjar, i (3) aplicar les accions i fer canvis.

Amb aquesta línia van crear el MERCAT MUNICIPAL amb la col·laboració de les franquícies i la concessió amb els operadors locals, per atraure el públic jove i transformar el centre per crear un pol d’atracció; generant del comerç un projecte de vida! Tenen un horari ininterromput, un espai on poden comprar i menjar, alhora que fan activitats per animar; amb campanyes conjuntes entre: comerç, restauració i hotels.