Granollers reconeixerà els establiments comercials de la ciutat amb els premis Porxada

Granollers reconeixerà els establiments comercials de la ciutat amb els premis Porxada

Granollers reconeixerà els establiments comercials de la ciutat amb els premis Porxada

 

Aquests premis són una iniciativa conjunta de l’Ajuntament de Granollers i de l’Associació de Comerciants Gran Centre Granollers posant en valor el comerç de la ciutat.


El proper dijous 11 d’octubre tindrà lloc el lliurament de la primera edició dels premis Porxada que reconeixen els establiments comercials de Granollers.

Els premis tindran diverses categories i hi podran optar tots els establiments comercials de la ciutat que compleixin amb els requisits fixats en la categoria de premi corresponent.

Hi ha quatre categories: premi a l’establiment històric (més de 100 anys); premi honorífic, premi a l’antiguitat i premi a la innovació o la renovació de gran format. 

El jurat està format per membres de les associacions de comerciants legalment constituïdes, un representant del Gremi d’Hostaleria del Vallès Oriental, un de l’Associació d’Hotels del Vallès Oriental, la regidoria de promoció econòmica i comerç i un tècnic del servei de comerç de l’Ajuntament de Granollers.

Aquest migdia s’han explicat les bases d’aquests guardons a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Granollers, amb la presència de representants de les associacions de comerciants, l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral, la regidora de Promoció Econòmica, Andrea Canelo, i la presidenta de Gran Centre Granollers, Laura Sabatés.BASES DE LA 1a EDICIÓ DELS PREMIS “PORXADA” ALS ESTABLIMENTS COMERCIALS DE GRANOLLERS

 

1. OBJECTIU
L’objectiu dels Premis “Porxada” als establiments comercials de Granollers és reconèixer la singularitat dels establiments comercials de la ciutat i posar en valor el conjunt de l’oferta comercial de la ciutat com a factor d’atracció de visitants, generador d’activitat econòmica i creador de llocs de treball.
Aquests premis són una iniciativa conjunta de l’Ajuntament de Granollers i de l’Associació de comerciants Gran Centre Granollers, a la qual es convida a participar a tots els establiments comercials de la ciutat.
A efectes d’aquestes bases es considera:
· Establiment Comercial, aquell amb qualsevol activitat econòmica que es desenvolupi en un establiment de la trama urbana del sector del comerç, els serveis i la restauració.
· Establiment Històric, aquell establiment comercial amb més de 100 anys d’història a la ciutat, ja sigui per història familiar o per història d’activitat.

2. ESTABLIMENTS QUE PODEN PARTICIPAR
Poden optar a ser candidats a rebre un premi tots els establiments comercials de la ciutat de Granollers que compleixin amb els requisits fixats en la categoria de premi corresponent als qual/s es presenti.

3. CATEGORIES DE PREMIS
El premi consisteix en el lliurament d’un obsequi commemoratiu en el marc d’un acte públic de reconeixement organitzat amb aquesta finalitat.
Les categories dels premis són les següents:

3.a. PREMI A L’ESTABLIMENT HISTÒRIC
Es defineix com a establiment històric qualsevol establiment comercial amb més de 100 anys d’història a la ciutat, ja sigui per història familiar o per història d’activitat.
D’acord amb la proposta realitzada pel jurat dels premis, en aquesta categoria es premiarà a un màxim de 5 establiments històrics.
La documentació que acredita l’antiguitat de l’establiment serà verificada pels tècnics municipals a partir dels documents dipositats en l’arxiu municipal, o els arxius/documents privats facilitats pel propi establiment comercial.

3.b. PREMI HONORÍFIC
En aquesta categoria poden ser premiats tant els establiments comercials com les persones, d’acord amb la proposta motivada pel jurat dels premis.
Es premiarà l’establiment comercial que es consideri singular i que no compleixi els requisits de les categories anteriors, o bé una persona que destaqui per la seva dedicació al comerç, a la ciutat i que sigui mereixedora d’aquest reconeixement.

3.c. PREMI A L’ANTIGUITAT
En aquesta categoria poden optar al premi els establiments comercials que presentin la seva candidatura i que acreditin que enguany fan 25, 50 o 75 anys; els tècnics municipals verificaran la documentació.

3.d. PREMI A LA INNOVACIÓ O A LA RENOVACIÓ DE GRAN FORMAT
En aquesta categoria l’establiment que vulgui optar al premi per innovació o renovació de gran format haurà de presentar una memòria explicativa detallant les millores realitzades, adjuntant la documentació (fotografies, vídeos, etc) que cregui convenient per a justificar la candidatura; els tècnics municipals verificaran la informació.

4. JURAT

El jurat estarà format per:

– la regidoria de promoció econòmica i comerç

– membres de les associacions de comerciants legalment constituïdes

– un representant del Gremi d’Hostaleria del Vallès Oriental

– un representant de l’Associació d’Hotels del Vallès Oriental

– un tècnic del servei de comerç de l’Ajuntament de Granollers

5. PRESENTACIÓ DE CANDIDATURES

Tots els establiments comercials interessats a optar al premi a l’Antiguitat o al premi a la Innovació o a la Renovació de gran format podran presentar les seves candidatures, mitjançant instància al registre general de l’Ajuntament indicant la categoria de premi a la que es presenten, adjuntant els documents que s’indiquen per a cada categoria. O bé, presentant la candidatura a l’Associació de comerciants Gran Centre Granollers.

La data límit per presentar les candidatures serà l’últim dia hàbil de setembre.

6. COMUNICACIÓ ALS PREMIATS

El jurat comunicarà el guardó als establiments o persones escollides abans de la data de lliurament dels premis, a efectes de confirmar la seva disponibilitat.

7. ACTE DE LLIURAMENT DELS PREMIS

L’acte de lliurament es farà el segon divendres d’octubre, o dia anterior hàbil si aquest és festiu.

El lloc de celebració de l’acte s’anunciarà amb un mínim de quinze dies abans.

8. MATERIAL GRÀFIC I AUDIOVISUAL

Les imatges realitzades durant l’acte seran utilitzades pels organitzadors, a efectes de fer difusió de l’esdeveniment.

 

** Descarregat el document clicant a continuació > http://www.granollers.cat/sites/default/files/noticia/2018/09/bases_premis_porxada.pdf