Roda de Premsa: “PSYCHO ASYLUM” – Entrevista a JOAN GARRIDO, Director de la companyia MILNOTES

Roda de Premsa: “PSYCHO ASYLUM” – Entrevista a JOAN GARRIDO, Director de la companyia MILNOTES

Entrevista a JOAN GARRIDO, Director de la companyia MILNOTES

RODA DE PREMSA del Túnel del Terror a Granollers: “PSYCHO ASYLUM”

 

  • Roda de premsa - PSYCHO 1En què consisteix “PSYCHO ASYLUM”?

Els espectadors que tinguin la valentia d’entrar al túnel es trobaran un HOSPITAL PSIQUIÀTRIC, que antigament havia tingut molt prestigi i on tancaven a totes aquelles persones que consideraven malaltes mentals (s’ha de tenir en compte que fa anys, una persona que patís depressió o angoixa ja era considerada una persona boja).

Amb aquestes persones experimentaven amb l’objectiu de trobar futures cures per aquestes malalties, aquesta era la imatge que l’hospital donava de cara al públic … tot i que el que passava de portes endins era molt, però molt diferent. Pels malalts el seu ingrés no era l’accés a un lloc d’ajuda i comprensió, no …. era l’entrada al infern!

  • En quina la temàtica s’emmarca el túnel del terror de Roca Umbert aquest any?

La temàtica del túnel versa sobre l’hospital psiquiàtric, ambientat al 1860, on coneixerem alguns dels malalts que van viure dins d’aquestes parets el pitjor dels malsons que pot patir una persona humana … i també coneixerem els professionals, treballadors de l’hospital, alguns dels quals eren especialment coneguts dins de les instal·lacions pels seus sàdics i cruels mètodes.

  • Quina edició és la del 2016?

És la segona edició a ROCA UMBERT, Granollers. 

  • Quins va ser el volum anual de visitants?

Els visitants que l’any passat varem entrar al túnel varem ser 2.836 persones en 3 dies, i els que varen visitar el recinte foren 4.700 persones.

  • Hi ha molts fans del terror a la comarca?

Cada vegada que realitzem un esdeveniment ambientat amb el terror tenim més visites de gent de la Comarca, inclús ens trobem amb gent que ens arriba ve de Tarragona i Lleida. Sobretot, jovent aficionat al terror!

  • Què us va motivar a desenvolupar una activitat ambientada amb el terror?

MILNOTES ja fa anys que organitza i posa en escena túnels del terror, en diverses poblacions del Vallès Oriental i Occidental. L’any passat considerarem que ja era hora de portar el TERROR A GRANOLLERS, hi ha un públic potencial i també la companyia és d’aquí, doncs som fills de la ciutat; i pensàvem que per HALLOWEEN havíem de tenir el nostre propi túnel del terror a la ciutat, com al Nadal tenim els nostres propis Pastorets.

  • Deu ser complexa la caracterització dels personatges, qui se’n encarrega i quantes hores empreu aprox. amb cada un?

És molt complexa la caracterització dels personatges, sens dubte, una de les parts més complicades de l’espectacle. El número d’hores va en funció de cada personatge, ja que cada un té unes característiques de vestuari, maquillatge i perruqueria diferent. El treball és molt elaborat, des del disseny dels personatges fins tot el procés d’attrezzo. La nostra màxima és arribar a la perfecció, fins el punt que al propi actor li costi reconèixer-se.

  • L’equip d’artistes són locals, de la comarca?

Tenim artistes de tot arreu, però sí, la gran majoria són locals i de la comarca; actors que estudien interpretació a la nostre escola de teatre Espai MILNOTES, amateurs i professionals de la companyia.

  • I, per últim, aquest any teniu TERROR INFANTIL; em podries fer 5 cèntims de l’experiència que els proposeu?

Pels més menuts i tota aquella gent que no s’atreveix a entrar al túnel, tindrem animació gratuïta fors del recinte en directe a càrrec d’actors i actrius, caracteritzats per a l’ocasió. A banda, també hi haurà botigues que col·laboren amb MILNOTES, on el públic trobarà tot de referències a la festa de Halloween, com castanyes calentes, productes de degustació (dolços, creps …) i botigues esotèriques de la comarca i rodalies.

… així tornar el TERROR a GRANOLLERS!!!