“7 EINES DE LA NEUROCIÈNCIA PER AL TEU ENFOCA-MENT”

“7 EINES DE LA NEUROCIÈNCIA PER AL TEU ENFOCA-MENT”

 
 
En Guillem Díaz  va ser el ponent de la conferència de Nadal del 16è Cicle del Repte de ser Persona avui.
Sobre les vuit del vespre d’ahir dijous 21/12/2018, l’olor a brou i l’escalfor de la sala Tarafa va envoltar de caliu als assistents a la xerrada.
 
La Ganxeta (ovella de Gran Centre Granollers) no s’ho va voler perdre i ens va acompanyar a la xerrada, tot donant la benvinguda als assistents i repartint el brou de Nadal, que hem d’agrair a la Fundació El Xiprer i que, per cert estava boníssim!!
 
En Guillem Diaz, conferenciant de la nit, preguntà què sabíem de la ment i on creiem que estava. La resposta està a la frase del Daniel J. Segel “La ment sorgeix del flux d’energia i d’informació”. Tot seguit va oferir una master class sobre “les 7 eines per al nostre enfoca-ment”
:
 
1. ATENCIÓ SELECTIVA I PLENA. L’atenció és un recurs limitat. Tenim ceguera al canvi.
 
2. GESTIÓ DE LES EMOCIONS, i dels sentiments (por, alegria, tristesa, rebuig, sorpresa i ira). El pensament és més que una emoció, és una emoció passada per la raó.
 
3. AUTO MOTIVACIÓ: CURIOSITAT I FER ALLÒ QUE T’AGRADA. Del cortisol a l’endorfina va una dopamina. La dopamina genera motivació, l’estrès crònic és un excés de cortisol. El benestar, equilibri, alegria ho provoca la serotonina, endorfines. Auto motivar-te, fer allò que t’agrada.
 
4. QUÈ PRENS PER A SER FELIÇ? Intuïció (què sento?), decisions. “Cada decisió que prenem i cada resultat que n’ obtenim genera noves connexions sinàptiques, modela el nostre cervell i en potencia la plasticitat… i la salut de la nostra ment”.
 
5. BUSCAR LES MILLORS RECOMPENSES. No sempre les recompenses immediates són les millors. El cervell límbic on son les emocions, faig el que em ve de gust fer contra el còrtex prefrontal on son les funcions executives.
6. ENTRENA-MENT ASEF: Alimentació, Son, Exercici físic i Qualitat Emocional. Del repte a l’hàbit.
 
7. ENFOCA-MENT… Personal i intransferible. Auto-motivació.
 
En resum, s’ha de cercar la coherència personal. “Coherència és la voluntat de minimitzar les contradiccions, no pas el dogma de viure’ns sense” Jorge Wagensberg
 
Desteclar el llibre que es va sortejar el llibre recomanat pel nostre conferenciant, El cerebro, nuestra historia, de David Eagleman (Editorial Anagrama, Colección Argumentos, 2017) i que va guanyar una de les assistents.
 
També vam tenir l’ocasió des de Gran Centre d’entregar una Ponsètia a la Mercè Riera, presidenta de Amics de la Fundacio el Xiprer  per la seva atenció i implicació solidària.
 
Des de Gran Centre Granollers us desitgem molt Bones Festes i ens retrobem l’any vinent amb la xerrada del Valentín Nu