Primera conferències del 16è cicle de “El repte de ser persona, avui” amb Jenny Moix

Primera conferències del 16è cicle de “El repte de ser persona, avui” amb Jenny Moix

MI MENTE SIN MIamb  JENNY MOIX

+ de 100 persones a la primera conferència del 16è cicle de “El Repte de ser persona, avui”


Conferencia_JENNY MOIX

Sols entrar, tots els assistents van haver d’agafar una “pedreta” d’un cofre, la ponent va demanar que en 1 minut es relaxessin i que tanquessin els ulls, per esbrinar si els pensaments estaven fora o dins de cadascun dels assistents; una forma diferent i original de començar la conferència. Doncs la Jenny va comentar que els  pensaments es classifiquen en:

– Aquells que venen “ment del mico”: quan la ment salta de pensament en pensament, provocant diferent estats d’ànim.

– Aquells amb origen al “jo observador”: quan la ment està adormida i seguim al mico. Els pensaments del passat provoquen nostàlgia, els dels futur provoquen por i els del present és l’únic en el estàs bé.

Si parlem de la ment del mico, els 3 trets que els caracteritza són:

Pensaments circulars: donem voltes i acabem passant pels mateixos llocs, per què cada vegada és més fàcil. Els quals provoquen preocupació i por de fer les coses, estan ubicats a la zona de confort.

El mico ho jutja tot: sap com ha de ser la realitat i com han de ser les emocions per què està dins del seu llibre de lleis, i cadascú té el seu llibre.

Hipnotitzador: el mico hipnotitza, tot el que ens diu ens ho creiem, són suposicions que uns no s’ha de creure.

Desprès d’aquestes explicacions, vàrem tornar a repetir l’experiment anterior però demanant als assistents que etiquetessin cada pensament segons fos del: passat, futur, jutjat o estrany.

La Jenny va explicar que el mico entra i surt del cap, té pensaments automàtics, però aquests pensaments deixen petjades en forma de: canvis d’estat d’ànim en els quals hem de ser capaços de captar aquesta emoció, una via per aconseguir-ho és la meditació.

Repetirem, per tercera vegada, l’experiment; en aquest cas es pretenia cercar d’on provenien els pensaments, mirar d’on venen …

I, seguidament, vàrem visualitzar el següent vídeo > https://www.youtube.com/watch?v=p2ySTAVNSZc

Amb el qual es va reflexionar sobre la ment de les persones per centrar-se en no perdre de vista allò important, obrir la ment, gaudir i viure. 

Finalment, la Jenny va fer referència a la “pedreta” que cada assistent va agafar a l’entrada i els va convidar a fer un centrament amb les 7 idees essencials:

1. Res és tant important.

2. No es pot agradar a tothom.

3. Si m’equivoco, em perdono.

4. Si perdono a l’altre, em regalo pau.

5. Valoro les petites coses de cada dia.

6. Cuido la connexió amb les meves il·lusions.

7. Prenc consciència de que la vida està plena de possibilitats.

JENNY MOIX

Dra. en Psicologia, Professora titular de la Universitat Autònoma de Barcelona. Autora de “Felicidad Flexible”, “Cara a cara con tu dolor” i “Mi mente sin mí”. Col·laboradora habitual del “País semanal” des de fa 10 anys, com en diversos programes radiofònics i televisius.

Consulta la web > www.jennymoix.comconferències-repte-grancentre-granollers