“L‘EXPERIÈNCIA ARTÍSTICA COM A EINA PER TROBAR L’ESSÈNCIA DE LA NOSTRA VIDA”

“L‘EXPERIÈNCIA ARTÍSTICA COM A EINA PER TROBAR L’ESSÈNCIA DE LA NOSTRA VIDA”

 

 

+ de 80 persones assistiren a la II sessió del 16è cicle de “El Repte de ser persona, avui” amb el recital i xerrada de Noemí Morral

 


Una forma diferent de la que estan acostumats els assistents de les nostres xerrades ha estat el tret característic d’aquesta sessió amb la Noemí Morral i la Montserrat Morral doncs van oferir un tastet del preciós recital i espectacle MAR.

La música, les onades i la poesia de la posada en escena va transmetre als assistents una sensació de serenor i de pau.

Tot seguit, Noemí i Montserrat Morral conduïdes per la nostra companya Montserrat Caussa, van explicar la seva experiència a mode de xerrada-col·loqui.

Noemí ens explicà que després de la mort del seu marit, una terapeuta li va dir les paraules SER no FER i que recuperés a la seva nena petita que portava dins. Després d’això va marxar a Essaouira, una ciutat de la costa atlàntica marroquina, i de forma totalment intuïtiva va començar a connectar amb la natura (el mar) i va començar a escriure i a dibuixar cosa que se li donava bé de petita. 

Montse Morral ens explicà que estar presents, connectar-se amb un mateix, l’emoció, la sorpresa i la concentració tots son ingredients que faciliten l’expressió artística. El començar t’engresca a continuar. Ens hem de deixar anar amb fluïdesa. L’experiència artística està a l’abast de tothom.

Desprès d’escriure els seus llibres, un amic director de teatre va ajudar a la Noemí a l’hora de la presentació. D’aquí neix el espectacle que gaudiren a l’inici de la conferència.

L’objectiu de la xerrada ha estat que cadascú trobi el seu espai per trobar el seu artista interior.

Ahir 22 de novembre va coincidir que era Santa Cecília, patrona de la música. Per això la conferència va finalitzar amb la proposta de la Montse Morral de cantar tots plegats el cant dels ocells, tancar el ulls i amb total llibertat deixar-se anar.

Coneix-la a: www.noemimorral.com