CONFERÈNCIA EL REPTE DE SER PERSONA AMB GERARD PORREDON : FOCUSING ” ESCOLTANT LA VEU DEL COS”

CONFERÈNCIA EL REPTE DE SER PERSONA AMB GERARD PORREDON : FOCUSING ” ESCOLTANT LA VEU DEL COS”

 

Dijous 25 d’Abril a les 20.30

Sala Francesc Tarafa (Carrer de Corró, 47. Granollers)

Eugene Gendlin va néixer a Àustria el 1926. A l’edat d’11 anys, el jove Gene va veure com el seu pare feia certes tries per intuïció, confiant en una persona i no en una altra, que van permetre que la seva família, que era jueva, escapés dels nazis. Moltes altres famílies es van quedar bloquejades en els seus intents d’abandonar el país i posteriorment van ser enviades a morir. Quan en Gene li preguntava: “Pare, com sabies que no podies confiar en aquesta persona?”, el seu pare es donava copets al pit i deia: “Segueixo la meva sensació”.

Parlarem i farem experiència d’una font de saviesa sempre accessible a nosaltres: les sensacions sentides en el cos. Sovint en situacions que estem encallats, si fem una pausa es forma una sensació dins nostre. A vegades, a partir d’aquí quelcom canvia, aflora com un respir, una perspectiva, un impuls, potser una comprensió…

Està a l’abast de tothom notar sensacions en el cos. El tresor que duen amagat és una saviesa genuïna i transformadora, de naturalesa diferent a la saviesa que ve de la reflexió o de les emocions. Si aprenem a restar a la seva escolta, -amablement, curiosament- la saviesa es desvetlla i ens orienta vers la vida, la salut, o la pau.